Login

Javaans koken met Passie!

Paginaweergave:   2026

Hoi!

Mijn naam is Aida Smore.
Ik ben van Javaanse en Surinaamse afkomst en probeer deze invloeden zoveel mogelijk in mijn koken en in mijn gerechtjes te verwerken. Ik ben geboeid door koken en probeer deze passie over te brengen aan jullie – de bezoekers van mijn website.

Vaak maak ik traditionele Javaanse en Surinaamse recepten klaar met een twist – ik voeg er graag wat aan toe om zo vrienden en familie aangenaam te verassen. Maar al te vaak werd er dan gevraagd: ‘He Aida, kan je mij dat receptje eens bezorgen?’ Mijn man kwam dan ook met het idee op de proppen om een eigen website te beginnen zodat ik mijn recepten met iedereen kon delen!

Ik ben toen mijn food blog begonnen, en heet Saotoandmore. Die Saoto? Wel, Saoto is een erg bekende soep uit Indonesië, afkomstig van het eiland Java. Mijn receptje voor Saoto is een van de meest aangevraagde recepten, en ik besloot dit dan ook om de naam van mijn food blog hierop te baseren. Ik kook erg graag Javaans – zeker gezien er een heleboel variaties (de and more in de naam!) zijn op traditionele Javaanse gerechten!

Naast het bedenken, uittesten en opschrijven van recepten help ik mensen ook om mijn receptjes stap voor stap te koken op mijn YouTube kanaal Aida Smore. Ik maak leuke filmpjes waarin ik op een simpele en overzichtelijke manier uitleg hoe je de gerechten op mijn website moet koken. Na de vele lieve en positieve reacties besloot ik uiteindelijk om actief te blijven op YouTube en om een nieuwe food blog te starten – Aidasmore.nl

Aida Smore - YouTube

Natuurlijk ben ik geen sterrenchef (al zeg ik wel geen nee tegen zo’n Michelin ster!), maar ik deel mijn kookkunsten en mijn gerechtjes maar al te graag met anderen.

  • Houd jij van pikant eten? Kijk dan zeker maar een keertje naar mijn favoriete spicy gerechtjes uit Suriname!
  • Ben jij een fan van pittige, Oosterse gerechten? Dan kijk je best eens naar de Oosterse gerechten op mijn website!
  • Wil jij een leuke Aziatische High Tea Houden? Kijk dan alvast eens naar het lekkere finger food op mijn blog! Daar ben je wel even zoet mee.

Ik voeg regelmatig nieuwe recepten toe aan mijn YouTube kanaal en aan mijn website. Indien er echter receptjes zijn die je graag gedeeld ziet worden of waarover je graag wil dat ik een filmpje maak, kan je mij dat altijd laten weten!

Ik ben erg benieuwd naar jullie reactie!
Welke receptjes zijn jouw favoriet?

Veel kookplezier!

Aida Smore

Print Friendly, PDF & Email