Login

Roti Met kerrie kip recept

Paginaweergave:     2514
Roti Met kerrie kip recept

Roti Met kerrie kip recept

Vandaag staat Roti met Kerrie kip op het menu, een Surinaams Hindoestaans gerecht dat erg geliefd is bij mijn gezinnetje. Roti met Kerrie Kip is een erg populair gerecht in de Surinaamse keuken en is op zich een Surinaams Hindoestaans gerecht. Roti met Kerrie Kip is vooral geliefd bij de allerkleinsten en is makkelijk te maken!

Wanneer je Kerrie Kip met Roti wil maken heb je natuurlijk Garam Masala nodig Deze kruidenmengeling mag niet ontbreken uit mijn voorraadkast! Toch is het belangrijk dat jij je tijd neemt wanneer je met Garam Masala werkt – je moet namelijk ook nog andere kruiden zoals peper en zout toevoegen en het is praktisch onmogelijk om Garam Masala als koude kruiden toe te voegen aan je eten om je eten zo tot smaak te brengen. Garam Masala moet in andere woorden ingekookt worden.

Welke Kerrie merkt voor mijn roti?

Maar welke kerrie gebruik ik nou en hoe gebruik ik masala in mijn roti gerechten? Wel, in de toko heb je natuurlijk heel wat keuze wanneer het op garam masala aankomt. Hoewel ik eerst een beetje sceptisch was over de marinade van Lufo heb ik dan toch vandaag voor het eerst hun Kerrie Marinade gebruikt. Ik kende namelijk enkel kerrie in poedervorm!

Uiteindelijk moet ik dan toch toegeven dat de marinade heerlijk was, de smaak van kerrie kwam tot zijn recht! Ik had besloten om kerrie kip met aardappelen te maken met de kerrie marinade, en de smaken waren erg in balans en de kerrie marinade was erg makkelijk te gebruiken. Ik merkte ook dat die doordringende kerrie geur niet zo lang in huis bleef hangen – iets dat normaal gezien wel al eens een probleem kan zijn. Ook is deze Surinaamse marinade erg handig als je gaat kamperen of op reis gaat, dan hoef je niet met dozen kruiden mee te slepen en toch tijdens je vakantie een heerlijk Surinaams gerecht op tafel te toveren.

Persoonlijk marineer ik mijn vlees altijd op voorhand. Op die manier kunnen de kruiden lekker hun werk doen en krijgt het vlees een hele lekkere smaak. Zo kan jij je roti gerecht ook in een kleine 30 minuten op tafel hebben!

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

, ,

0 Responses to Roti Met kerrie kip recept

 1. Y.S March 26, 2021 at 5:47 pm #

  Goedemiddag.

  Leuke bekende recepten en makkelijk te bereiden.

  Alleen het recept van krokante bakbanaan ben ik nog niet tegen gekomen.

  Alvast bedankt.

  Vrgr,
  Yvonne

 2. Peter Kuster May 30, 2021 at 2:50 pm #

  Hallo Aida,
  Vanmiddag je site ontdekt, Wat leuk en gevarieerd. Ik heb nog niet alles bekeken maar ik heb nu al het idee HIER MOET IK MEER KOMEN. De Fa Chong lijkt me heel lekker ik ga hem (of moet ik hier over haar schrijven) zeker snel proberen. Ik schrijf je snel op deze blog terug wat ik ervan vind. Liefde volle warme groet Peter.

 3. Djojo July 4, 2021 at 9:25 pm #

  Goedenavond,
  In het filmpje doet u er 2 theelepels maizenameel bij, maar dit staat niet in het recept, die u op uw website bij het betreffende filmpje geplaatst heeft. Moet de maizena er wel of niet bij. Ik dacht dat het of maizena of tapiocameel was en niet allebei, omdat het allebei bindmiddelen zijn en eigenlijk bij gebruik van allebei dubbelop zou zijn.
  Ik hoor het graag.

Leave a Reply