Login

Taugé kweken, doe je zo!

Paginaweergave:     8049
Taugé kweken, doe je zo!

Taugé kweken, doe je zo!

Taugé kweken is helemaal niet moeilijk. Binnen één week heb je smaakvolle & gezonde taugé. Ze groeien heel hard als je ze dagelijks 3 keer regelmatig met water afspoelt. Bekijk mijn YouTube filmpje voor de stappen van het kweken van Mungbean kiemen tot heerlijke Taugé.

Aantal kweekdagen: 5-7 dagen.

Taugé oftewel Mungbonen (Vigna radiata) kunnen 36 centimeter wel lang worden. De mungboon produceert clusters van 3 tot 4 inch lange zwarte peulen en bereikt 120 dagen na het planten volwassenheid. Plant het zaadje in mei tot begin juni, wanneer de grond opwarmt tot ongeveer 65 graden Fahrenheit. Mungbonen groeien goed in de volle zon, ongeveer acht tot tien uur dagelijkse zon en leemachtige, goed doorlatende grond met een pH van 5,8 tot 7,0. De zachte jaarlijkse produceert peulen op of boven bladniveau, wat het oogsten gemakkelijk maakt. Mungbonen zijn resistent tegen de meeste insecten- en ziekteproblemen.

 

Print Friendly, PDF & Email

,

0 Responses to Taugé kweken, doe je zo!

 1. Y.S March 26, 2021 at 5:47 pm #

  Goedemiddag.

  Leuke bekende recepten en makkelijk te bereiden.

  Alleen het recept van krokante bakbanaan ben ik nog niet tegen gekomen.

  Alvast bedankt.

  Vrgr,
  Yvonne

 2. Peter Kuster May 30, 2021 at 2:50 pm #

  Hallo Aida,
  Vanmiddag je site ontdekt, Wat leuk en gevarieerd. Ik heb nog niet alles bekeken maar ik heb nu al het idee HIER MOET IK MEER KOMEN. De Fa Chong lijkt me heel lekker ik ga hem (of moet ik hier over haar schrijven) zeker snel proberen. Ik schrijf je snel op deze blog terug wat ik ervan vind. Liefde volle warme groet Peter.

 3. Djojo July 4, 2021 at 9:25 pm #

  Goedenavond,
  In het filmpje doet u er 2 theelepels maizenameel bij, maar dit staat niet in het recept, die u op uw website bij het betreffende filmpje geplaatst heeft. Moet de maizena er wel of niet bij. Ik dacht dat het of maizena of tapiocameel was en niet allebei, omdat het allebei bindmiddelen zijn en eigenlijk bij gebruik van allebei dubbelop zou zijn.
  Ik hoor het graag.

Leave a Reply