Login

Mijn Blog

Surinaams & Javaans koken met Passie!

Paginaweergave:     474

Wokken met Fa Chong Worst

Wokken met Fa Chong

Heb jij al een keertje van Fa Chong gehoord? Fa Chong – ook wel eens Fa Tjong genoemd, is een lekkere, gedroogde en kruidige worst. In de worst wordt vijfkruidenpoeder, sojasaus, zout, suiker en rozenlikeur samengevoegd. Fa Chong wordt heel erg vaak gebruikt in de Surinaamse keuken en is ook erg geliefd bij Chinezen die […]

Read More
Roti Met kerrie kip recept

Roti Met kerrie kip recept

Vandaag staat Roti met Kerrie kip op het menu, een Surinaams Hindoestaans gerecht dat erg geliefd is bij mijn gezinnetje. Roti met Kerrie Kip is een erg populair gerecht in de Surinaamse keuken en is op zich een Surinaams Hindoestaans gerecht. Roti met Kerrie Kip is vooral geliefd bij de allerkleinsten en is makkelijk te […]

Read More
Taugé kweken, doe je zo!

Taugé kweken, doe je zo!

Taugé kweken is helemaal niet moeilijk. Binnen één week heb je smaakvolle & gezonde taugé. Ze groeien heel hard als je ze dagelijks 3 keer regelmatig met water afspoelt. Bekijk mijn YouTube filmpje voor de stappen van het kweken van Mungbean kiemen tot heerlijke Taugé. Aantal kweekdagen: 5-7 dagen. Taugé oftewel Mungbonen (Vigna radiata) kunnen […]

Read More
Zelf ook Amsoi Surinaamse Bladgroente telen?

Zelf ook Amsoi Surinaamse Bladgroente telen?

Waarschijnlijk heb je wel eens gehoord van Amsoi Surinaamse Bladgroente. Dit is een bekende soort bladgroente uit Suriname, maar van origine uit Afrika komt, die perfect in je eigen moestuin gekweekt kan worden in Nederland. In de zomer stond ik trots naar een filmpje te maken in mijn eigen moestuin. Na 7 weken zaaien kon […]

Read More