Login

Surinaams Zuurgoed Recept

Surinaams Zuurgoed Recept

Surinaams Zuurgoed Recept

Paginaweergave:     21703

Niet zo lang geleden kocht ik een zakje Surinaamse fruitzuurgoed bij een Surinaamse kraam in Amsterdam. De birambi, mango, olijven en carambola op azijn smaakten heerlijk in balans met kruidnagel en lichte smaak aan Madame Jeanettepepers. Dit is voor mij dan een lekker tussendoortje, en breng mij terug aan de heerlijke herinneringen van mijn jeugd jaren als kind.

Wanneer ik zelf zuurgoed maak doe ik er vaak een komkommer in met wortelen, bloemkool, rode uien en een heleboel Madame Jeanette of Rawit Pepers. Daar voeg ik dan een lekkere kruidenmengeling aan toe om het zuurgoed extra lekker te maken.

Ik eet zuurgoed erg graag om een rijstmaaltijd mee op te fleuren of om pikante zoetszuur te maken die ik dan aan mijn nasi of bami toevoeg.

Overlaatst kwam ik echter een erg goed vruchtenpoeder tegen in Amsterdam @ Toko Omoe (Kai Hing), dat je aan je zuurgoed kan toevoegen: Bambu Buah Manis vruchtenpoeder van het bedrijf in Suriname Soengco. In dit poeder vind je onder andere Chinese gedroogde, zoute pruimen terug, de welbekende Chinese snoepgoed Kakastong – een lekkernij waar ik vroeger graag aan sabbelde. Dit vruchtenpoeder is echter geweldig om aan je zuurgoed toe te voegen. Normaal gezien wordt er namelijk vaak Chinese suiker aan het zuurgoed toegevoegd maar dat is nu niet meer nodig omdat het vruchtenpoeder van Bumbu Buah Manis al erg zoet is.

In de toko hadden ze ook de potjes met pommisitair, olijven en mango te koop. Vruchten op zuur uit Thailand van het merk X.O. Dit heb ik ook uitgeprobeerd om mijn eigen smaak te maken en de vruchtenpoeder toegevoegd.

Het adres waar je de potjes met Surinaamse vruchten en de vruchtenpoeder kan kopen: Toko Omoe, Harriët Freezerstraat 108A, Amsterdam-Zuidoost | 020 416 5009

In ieder geval deel ik hier erg graag mijn recept voor Surinaams zuurgoed met Bumba Buah Manis Vruchtenpoeder.

 

Print Friendly, PDF & Email

Recipe Rating

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Related Recipes