Login

Tjauw-Fan met Fa Chong

Tjauw-Fan recept met Fa chong

Tjauw-Fan met Fa Chong

Paginaweergave:     36793
Tjauw-Fan met Fa Chong

Chinese nasi ofwel Tjauw Fan is afkomstig uit de Chinese keuken en is erg populair gerecht in Suriname. Het wordt vaak als lunch gegeten of als lekker hapje tussendoor, oorspronkelijk bestaat dit recept van restjes van het avondeten van de vorige dag. Het is eenvoudig te maken met weinig ingrediënten. Tjauw Fan gerecht wordt vaak bereidt met fa chong, char siu (varkensvlees) en garnalen van de Chinezen door mager, doorregen lappen en ander varkensvlees, zoals ham. 

 

Omdat je voor dit gerecht koude, gekookte witte rijst gebruikt, heb ik gisteren alvast Basmati rijstgekookt.

Volg mijn YouTube video

Aida Smore - YouTube

Aida Smore – YouTube

Tjauw-Fan Recept - Ingredienten

Tjauw-Fan Recept – Ingredienten

Receptenlijst:

– 4 cups basmati rijst
– 1 pak Fa Chong kip
– 6 el ZB olie
– 6 el Soy Sauce
– 2 tl Adjonomoto
– 2 tl witte peper
– 1 tl suiker
– 3 tl Kippenbouillon poeder
– 1 Paksoi

– druppels sesamolie

Print Friendly, PDF & Email

Recipe Rating

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Related Recipes